Sex i trening u jednome

Nema boljeg treninga od seksa, pod uslovom da se vaš seksualni život ne sastoji od misionarske poze, u kojoj je uvijek žena dole. Kerry McCloskey, autorka knjige 'Ultimativna seksualna dijeta', tvrdi da žene mogu zaboraviti teretanu tako što će svoga muškarca staviti u ulogu jedine sprave za vježbanje koja će im ikada trebati



Korist treninga s užitkom seksa spoji će se, tvrdi Kerry, podizanjem intenziteta i učestalosti vođenja ljubavi te praktikovanjem sedam poza koje su i njoj i njemu prilika za trening:

1. Tigar i uzbuđeni zmaj

Klasična misionarska i druge nemaštovite poze nisu samo slabe u potrošnji kalorija, nego i ne omogućuju zadovoljstvo u tolikoj mjeri kao poze za koje treba malo mašte i kondicije

Ameri ovu pozu zovu i pozom hvataca u bejzbolu zato što žena čuči iznad muškarca, umjesto da na njemu sjedi. Ruke može staviti bilo gdje na njegovo tijelo i na taj se način pridržavati dok se giba gore-dole, za razliku od klasične poze 'žena dole', kad se kreće samo napred-nazad.

Žena kontrolise dubinu i jačinu penetracije (duboka stimulise G tačku, a plitka ulaz u vaginu), partnera može jače stisnuti vaginalnim mišićima, pa ga čak i draziti i poigravati se njime. Nagne li se žena natrag, stimulisa će klitoris.

Što se treninga tiče, poza učvršćuje unutrašnje mišiće bedara i listove, a ako muškarac radi boljeg pogleda podigne glavu i gornji dio tijela, zategnut će trbušne mišiće.

2. Dobar pas!

Staru pseću pozu Kerry je malo modifikovala: kad muškarac uđe odpozadi, umjesto da je oslonjena na kolena i dlanove, žena se treba nagnuti prema dole i osloniti na kolena i laktove (postiže se direktni pogodak u G-tačku). Muškarac, umjesto da kleči na oba kolena, jednu nogu treba pružiti napried.

Pokretanjem dupeta ili podizanjem tela žena može delomično kontrolisati penetraciju, što je važno kod poza u kojima partneri jedan drugoga ne mogu gledati u oči. Ona će osjetiti napetost u tricepsima, a on u bedrima, sve dok mu je jedna noga ispružena.

3. Hopa-cupa

Muškarac sedi na stolici ili rubu kreveta, sa stopalima na podu. Žena je na njemu, s raskrečenim nogama, dignutim u vazduh. Kako je ona u prilično nestabilnom položaju, on manevrise dok se ona pridržava za njegov vrat.


Umjesto na dlanove naslonite se na laktove...

Žena ovako vežba ruke, trbuh i noge, a muškarac noge (zbog oslonca koji daje partnerki i zato što na svojim nogama drži njenu težinu) i ruke (jer rukama pomiče njeno tielo). U ovoj pozi on je taj koji kontrolira penetraciju, pa je dobro da posmatra njeno lice i/ili da partneri komuniciraju tokom odnosa.

4. Bačva zadovoljstva

Žena leži na krevetu, na trbuhu, s lagano raširenim nogama i kolenima preko ruba kreveta. Muškarac prilazi odpozadi, a žena tada savija noge oko njegovog tela. Ona treba 'zaključati' stopala kod nožnih zglobova, a on nju drži rukama i naslanja je na svoja bedra.

Ova poza jača tricepse i donji dio leđa, a može se probati i na podu. Oni najtalentovaniji moći će čak hodati po sobi u istoj pozi. Ona njega može naizmenicno jače i slabije stiskati vaginalnim mišićima, a kako se partneri međusobno ne vide, preostaje im da glasno kažu kada što žele te koliko jako i duboko.

5. Fatalna privlačnost

Poza je dobila ime po filmu u kojem Glenn Close toekom divljeg seksa sedi nasuprot Michaelu Douglasu. Pozu je najjednostavnije izvesti tako da ona sedne na rub stola, sa spuštenim nogama ili, još bolje, nogama oslonjenim na stolicu bez naslona ili drugi niski predmet, koji se može zavući ispod stola, kako bi on što bliže prišao.


Ova poza nije za muškarce koji prebrzo svršavaju

Kad žena raširi noge, poza omogućuje duboku penetraciju spreda i najčešće predstavlja maksimalni užitak u najkraćem vremenu: on će gotovo sigurno brzo svršiti, zbog izrazito duboke penetracije. Partneri se gledaju direktno u oči, lica su im vrlo blizu, pa ovo omogućuje bolju komunikaciju.

6. Ludilo

Sjajna vježba za ženinu guzu i trbuh: dok leži na leđima, ona pruža noge ravno u vazduh, lagano raširene, a guzu podize od podloge uz pomoć muškarca, koji je pridržava (ona sama bez oslonca ne bi mogla u vazduh dići i noge i guzu).

Ako je muškarac malo snažniji, moći će je pridržavati do te mere da podigne skoro čitavo tielo, odnosno da su joj na podlozi samo glava i ramena. Kretnje tokom odnosa dodatno će učvrstiti mišiće trbuha i guze.

Svi kojima je ovo naporno pozu mogu modifikovati na način da on stavi njene noge na ramena, umesto da je pridržava rukama, no učinak na mišiće u tom će slučaju biti nešto slabiji.

7. Fan-Tastično

Poza podseća na slovo T: ona leži na boku, ispruženog tela, dok on kleči i diže njenu nogu okomito u vazduh, tako da noga i telo formiraju slovo T. Njena gornja noga je u vazduhu tokom čitavog odnosa, a on je nežno pridržava i penetrira na način i pod uglom koji mu je najzgodniji.

Ako se poza dobro izvede, žena će najčešće brzo doživeti orgazam zbog duboke penetracije i izloženog klitorisa, koji se može ručno stimulirati. Ova poza se zato preporučuje kod žena koje teže doživljavaju orgazam ili ga doživljavaju isključivo uz stimulaciju klitorisa, što je moguće u manjem broju poza.

Na naslovu knjige autorka tvrdi da je uživala i skinula deset kila. Govori li istinu, teško da će žene naći bolji način provođenja slobodnog vremena od sexa.


Izvor: Tportal \ J.C.Š.

Коментари